Nöjd, är det något man kan bli?

2016-12-10 @ 14:52:19

Jag burkar säga att man ska inte bli nöjd, då slutar man förbättras och man slutar göra det bättre för sig själv. Egentligen tror jag inte att någon någonsin blir nöjd för vi vill alla alltid ha det bättre. För visst tänker man ofta att om jag bara hade lite mer pengar kvar varje månad så hade livet varit bättre eller lättare, om man bara hade det där tränset som toppskiktet av ryttarna använder då kommer min ridning bli bättre, om man bara hade en lite större lägenhet i ett lite bättre område i stan då hade man haft en lite bättre guldkant på vardagen och så vidare. 

Jag generaliserar mycket men visst har vi alla dessa tankar någon gång under dagen. Jag tror även att Kim Kardashian eller Donald Trump har de tankarna trots att de uppnått saker som många av oss bara kan drömma om, för vem ville inte vara skitsnygg kändis med sin egen realityshow eller Americas president när man var liten? De är säkert oerhört nöjda med sina liv och vad de åstadkommit men även de har något som de önskar var på något annat vis, för visst hade det gjort livet lättare om allt bara var som man föreställt sig?

Jag tänker ofta den typen av tankar men nu för tiden handlar det sällan om fysiska ting och mer om mitt egentliga välbefinnande. Vad kan eller ska jag ändra på för att kunna bli just nöjd med mitt välbefinnande?

Jag har aldrig några bra svar på de där frågorna jag ställer mig själv och efter att dagarna går slutar de bli frågor som jag förväntas kunna svara på utan istället retoriska frågor som jag ställer mig varje dag och inser att jag fortfarande inte kan besvara min egen frågeställning. Jag vet inte hur jag ska göra eller vad jag ska göra för att inte få ångest varje dag, jag vet inte hur eller vad jag ska göra för att inte känna ett starkt obehag i att lämna hemmet, jag vet inte hur eller vad jag ska göra för att lösa den situation jag är i.

Det vanligaste svaret jag får på dessa frågor när jag ställer dem till andra är att ”det tar tid”. Jaha, är det två minuter, två dagar, två veckor, månader eller år vi pratar om!? Jag blir så jävla frustrerad på att inte veta och min egen slutsats av detta är att jag är en kontrollmänniska, som om inte allt annat räcker? Jag vill veta att om två veckor har jag ingen ångest kvar, om två veckor kan jag gå utanför dörren utan att känna att jag kvävs och om två veckor då, då mår jag bra och då är jag nöjd! 


Kommentarer
Postat av: christinA

tro mig , jag har svart bälte i ångest. mina bästa tips är att försöka få dagsljus varje dag, och när en ångestattackbslår dig på köften kom i håg att det bara är tankar. & när det gäller generell ångest så funkar kbt bra. jag hade en jättenra psykoog som jobbar vid södertull. nu går jag på specialistpsyk men fullt så crazy som jag är inte du .

Svar: Joo, visst är det så! /:Tack för tippset, ska kolla in henne! :)
Jenny Söderström

2016-12-10 @ 16:50:04
Postat av: christina

http://www.gabyoris.se/ hon gick jag hos

2016-12-10 @ 16:53:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0